Arkivbild: Victoria Larsson under SM-veckan 2014 Foto: Bildbyrån

Victoria Larsson tog brons i skeet-VM

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har tagit ett VM-brons i skeet. Skytten Victoria Larsson lyckades, trots att hon kvalade in som sjätte och sista kvinna i finalen, knipa tredjeplatsen i Lonato del Garda, Italien. Upplandsskytten fick in 44 fullträffar i finalen. Vann gjorde hemmanationens Diana Bacosi med 58 träffar.

Svenska skytten Victoria Larsson fortsätter att imponera i mästerskapssammanhang. Förra året blev det brons på EM i Österrike och i dag steppade hon upp ytterligare en nivå och tog bronset i skeet-VM i Italien, 24-åringens första medalj någonsin på ett världsmästerskap.

Guldet gick till Italiens Diana Bacosi som stod för 58 träffar. På silverplatsen kom kinesiska Meng Wei med 53 träffar och för Victoria Larsson blev resultatet 44, en träff bättre än EM-bronset i fjol.

Resultatet bådar gott för Larsson, som långsiktigt har siktet inställt på OS 2024 i Paris och sedan 2018 är en del av SOK:s satsning Topp och Talang.

Vad är skeet?

Visa

Skeet är en typ av lerduveskytte. En skeetbana har 8 stationer som är placerade i en halvcirkel. Duvorna kastas omväxlande som enkelduvor och dubbléer, dvs 2 duvor som kastas samtidigt. En av kastmaskinerna är placerad  i  det  så  kallade  ”tornet”  vid  station  1  och  den  andra i ”lådan” vid station 7. Endast ett skott får avlossas  mot  varje  duva  och  för  att  skottet  skall räknas som träff måste minst en synlig bit avskiljas från lerduvan. Detta gäller alla grenar i lerduveskyttet. En hel tävling omfattar 125 duvor för herrar och 75 duvor för damer. En serie omfattar 25 duvor.

Källa: skyttesport.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer