Missar kostade stjärnan guldet – Rydén vann igen

Uppdaterad
Publicerad

Storstjärnan Lina Sjöberg fick nöja sig med SM-silvret i trampolin.

Sjöberg hade några missar och guldet gick i stället till Hanna Rydén som försvarade sitt guld.

– Skitkul, säger Hanna Rydén till SVT Sport.

Hanna Rydén gick ut före Lina Sjöberg i finalen och satte direkt press på storstjärnan. Vinnaren från i fjol satte hela serien klockrent och landade på imponerande 49,33.

Sjöberg inledde dock starkt med ett tajt mittparti och var felfri de första sju övningarna men på den åttonde hände något. Hon tappade i höjd och hamnade långt ut på mattan, det gav 49,145 och ett silver i trampolin.

Rydén såg därmed till att försvara sitt guld i trampolin medan bronset gick till debutanten Linnéa Larsson.

– Skitkul. Det kändes bra, det här var en ny serie så det var kul att få sätta den på tävling, säger Rydén och blickar framåt:

– Nu vill jag köra svårare och hoppa högre och allt.

Sjöberg revanscherade sig dock snabbt genom att vinna DMT:n i överlägsen stil.

På herrsidan blev det ett stort favoritfall när Jonas Nordfors ”hoppade bort sig”. Han kom sist i finalen med blygsamma 18,625.

I stället gick guldet till Felix Holgersson som med 56,885 tog sin första SM-titel. Oscar Smith knep silvret och Måns Åberg bronset.

– Jag har varit sjuk och inte kunnat träna så mycket och eftersom jag inte haft en bra uppladdning känns det jättebra med det här SM-guldet, säger Holgersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.