De drygt 7000 åskådarna på plats fick lomma hem. Foto: BILDBYRÅN

SM-finalen skjuts upp till på tisdag

Uppdaterad
Publicerad

På grund av den kraftiga nederbörden i Eskilstuna tvingas den avgörande SM-finalen mellan Smederna-Dackarna att skjutas upp. Förhoppningen var först att köra igång vid 20.00 men efter att ha skjutit upp matchen ytterligare 30 minuter togs beslutet att skjuta upp matchen tills på tisdag.

– Det var ett par decimeter i vissa spår där det var i princip bottenlöst, säger tävlingsledaren Ingvar Ånstad till SVT Sport.

Eskilstuna fick en hel del regn under onsdagskvällen. Nederbörden resulterade i en kraftigt dränkt bana och orsakade förseningar i den avgörande SM-finalen mellan Smederna-Dackarna.

Regnet upphörde en timme innan planerad starttid och bättre väder var på väg in mot arenan.

Förhoppningen var först att köra i gång vid 20.00 – en timme senare än planerad starttid. Men efter att ha skjutit upp matchen ytterligare 30 minuter, 20.30, meddelades beslutet till de dryga 7000 åskådarna på plats att matchen skulle skjutas upp.

Finalen flyttas i stället till tisdag nästa vecka, 2 oktober.

– Det var ett par decimeter i vissa spår där det var i princip bottenlöst. Vi försökte packa materialet men det gick helt enkelt inte, säger tävlingsledaren Ingvar Ånstad till SVT Sport.

Foto: TT Nyhetsbyrån

”Hade blivit ett lotteri”

Smedernas lagledare Jerker Eriksson tycker att det var helt rätt beslut att skjuta upp drabbningen.

– Vi ville att finalen skulle avgöras på ett ärligt och schysst sätt. I dag hade det blivit ett lotteri, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.