Fredrik Lindgren kraschade i Polen. Foto: Skärmdump

Fredrik Lindgren i våldsam krasch: ”Kommer att vara mörbultad”

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske speedwaystjärnan Fredrik Lindgren har inlett säsongen med sitt polska lag Chestochowa väldigt bra. Men då man slog Zielona Gora med 59-31 på bortaplan igår kraschade svensken illa.

– Jag har ju lite muskelskador och en hel del skrapsår, men inga brutna ben eller något. Så överlag gick det väldigt bra, säger han till SVT Sport.

Lindgrens krasch kom då han krokade ihop med en motståndare i ingången till den första svängen och slängdes av motorcykeln i hög fart. Trots det körde han vidare på sin reservmotorcykel och stod för fina 10+2 poäng i gårdagens seger mot Antonio Lindbäcks Zielona Gora.

Svensken tror att han kan vara med redan i nästa match som är på söndag.

– Jag ska vara fit for fight tills dess. Jag kommer att vara lite mörbultad ett par dagar och såren kommer kanske inte hinna läka. Men det ska inte vara någon fara att ställa upp i nästa tävling, säger han.

Hittills har Lindgrens Chestochowa två segrar av två möjliga sedan den polska ligan drog igång. Vad gäller VM-serien är mycket ännu oklart och i torsdags kom beskedet att det inte blir någon VM-deltävling i Sverige i år.

– De har sagt att det ska bli åtta deltävlingar, men hur, när och var de ska köras har vi inte fått information om, säger Lindgren.

Att speedwayen ändå har kommit igång i Polen är 34-åringen glad över.

– Det är klart att det har varit en jobbig period. Speciellt när man inte visste om det skulle bli någon säsong över huvud taget. Nu då vi har kommit igång och fått börja köra känns det absolut bättre.

Hur mycket har coronapausen påverkat ekonomiskt?

– Vi blev ganska hårt drabbade. Först för att det blev uppskjutet och sedan har alla förare i den polska ligan fått göra om kontrakten och gått ner en hel del i ersättning. Men alla har ju blivit påverkade av det här, det är inte bara i sportvärlden, säger Lindgren.

ARKIV: Här vinner Fredrik Lindgren SM-guld med Smederna (25 september 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.