Smedernas Fredrik Lindgren i vit hjälm under SM-finalen i höstas mot Dackarna. Foto: TT

Klart: Elitserien i speedway startar 11 augusti

Uppdaterad
Publicerad

Speedwaysporten valde att avvakta med att starta elitserien trots att klartecken getts från den 14 juni. Nu står det klart att serien får premiär 11 augusti. Man tar höjd för att gå en kärv säsong till mötes.

– Vi kommer arbeta stenhårt för att vara redo att genomföra en säsong utan publik, säger Mikael Holmstrand på Elitspeedway.

Det ekonomiska tappet var för stort för att starta utan publik redan nästa vecka och nu får klubbarna tid på sig för att anpassa verksamheten efter coronapandemin.

– Idrotten i Sverige tillåts nu börja utan publik och i många andra länder är det redan planerat för olika faser där publik successivt tillåts i olika utsträckning på arenorna. Vi ser en sådan utveckling som rimlig även i Sverige, säger Elitspeedway Sveriges (ESS) vice ordförande och medieansvarige Mikael Holmstrand i ett pressmeddelande.

Corona och idrott

Hoppas att restriktionerna lättas

Elitklubbarna kommer dock att planera för en verksamhet som ska gå att genomföra även om publikförbudet står kvar. Det innebär att kostnaderna i klubbarna måste sänkas kraftigt

– Vi kommer arbeta stenhårt för att vara redo att genomföra en säsong utan publik. Men samtidigt tror och hoppas vi på att nästa steg i lättnaderna av restriktionerna snart kan komma, säger Holmstrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet