Lejonens Maksym Drabik. Foto: Bildbyrån

Derbysmäll för Dackarna – Lejonens skräll

Uppdaterad
Publicerad

Serietvåan och guldfavoriten Dackarna åkte på en riktig derbysmäll i elitserien i speedway. Lejonen från Gislaved vann på hemmaplan med två ynka poäng och håller alltjämt hårt i den sista slutspelplatsen. Segersiffrorna skrevs 46-44 till Lejonen.

Trots att den nykorade svenska mästaren Jacob Thorssell fanns i bortalaget och körde snudd på fläckfritt var det hemmalaget som var starkast. Lejonens ledning var under en stor del av kvällen uppe i tio poäng. Mycket tack till Maksym Drabik som sammanlagt tog 13 poäng, de tre viktigaste så sent som i heat 14. Hans förstaplats där betydde 3-3 och ointagliga 45-39 totalt.

Den sista femettan, bärgad av den polska stjärnduon Piotr Pawlicki och Maciej Janowski, betydde att Dackarna inte åker hem tvärs över Småland helt tomhänta. Målillalaget tar hem bonuspoängen tack vare bättre poängskillnad över säsongens två möten. Däremot tappar man åtminstone tillfälligt den så åtråvärda andraplatsen. De två högst placerade lagen går direkt till semifinal.

Vetlanda upp på andraplatsen

Vetlanda hade inga som helst problem att avfärda Indianerna på hemmaplan och tar sig i och med Dackarnas missräkning förbi dem i tabellen. Vetlanda vann med 56-34.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.