Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

SM-guldet till Dackarna – säkrade segern efter rysare

Uppdaterad
Publicerad

Dackarna hade fyra poäng att gå på inför returen mot Västervik.

Även i andra finalen blev det tajt när Målillalaget på hemmaplan säkrade sitt sjunde SM-guld efter stor dramatik där avgörandet kom i det näst sista heatet.

– Det smakar dubbelt så bra som guldet för två år sedan, säger Dackarnas Rasmus Jensen till SVT Sport.

Dackarna rivstartade med tre femettor på sex heat, och skapade sig en marginal ned till Västervik, 21-15. Mycket tack vare Rasmus Jensen och Daniel Bewley som i sina två första heat tillsammans blev etta och tvåa.

Västervik skulle dock komma tillbaka, och tack vare riktigt fin körning från Jacob Thorssell tillsammans med Fredrik Lindgren kunde de efter elfte heatet ta en 34-32-ledning. Dackarnas ledning var då nere i två poäng, och finalen avgjordes i de sista heaten.

I det första nomineringsheatet kunde Dackarna ta en femetta vid ställningen 39-39, vilket innebar att Målillalaget tagit tillräckligt många poäng för att säkra totalsegern över två finaler.

Dackarna vann med 47-43 match ett, och 46-44 match två.

– Vi vann för att vi var bäst, helt enkelt. Nej jag vet inte. Alla pratar bra hela kvällen om vad vi ska göra på banan och pratar bra med banpersonal och det hela. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, säger en rörd Rasmus Jensen till SVT Sport.

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg var efter guldet emotionell.

– Glädje och bara någon lättnad. Det är svårt att ta till sig det här på något vis. Tårarna kom där kan jag säga. Det var lite skillnad mot senaste guldet. Då var vi favoriter och hade en enklare resa. Det här var stenhårt. Men vi lyckas pressa ur det sista. Bäst när det gäller, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.