Pontus Aspgren. Foto: Bildbyrån

Smederna tog fjärde raka segern – inför 1 000 i publiken

Uppdaterad
Publicerad

Idag fick mer publik komma till arenorna och då hade 1050 personer samlats på Eskilstuna Motorstadion. De fick se ett obesegrat Smederna ta sin fjärde raka seger då man besegrade Vetlanda med 57-33.

– Det var en superbra kväll, säger Pontus Aspgren till Eskilstuna-Kuriren.

Smederna förlorade inte ett enda heat mot Vetlanda. De imponerade med stabil körning och mot slutet kom tre femettor – först i det tolfte och sedan i de två avslutande.

Laget som tog SM-guld 2019, men som på grund av coronapandemin stod över fjolårets säsong, har vunnit varje match den här säsongen och toppar elitserien.

En som imponerade särskilt var Pontus Aspgren som vann alla sina fem heat. När han och Alexander Loktajev körde med Smedernas flagga efter segern var det stående ovationer från publiken.

– Det är riktigt kul att vinna. På papperet ska vi vinna på hemmabanan men man kan aldrig underskatta i speedway, det är fyra varv och banan var lite annorlunda än den brukar och vi fick kämpa hårt för att få den här segern, säger Aspgren.

Bäst hos gästerna var Tomasz Gapinski som körde hem 13 poäng.

Vetlanda står på fem poäng efter fem körda matcher.

KLIPP: Masarna fortsätter jaga första segern (29 juni 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.