Smedernas Fredrik Lindgren tog ledningen i ett av många jämna heat i seriefinalen mot Rospiggarna. Foto: Bildbyrån

Två vinnare i seriefinalen i speedway

Uppdaterad
Publicerad

Seriefinalen mellan Rospiggarna och Smederna fick två vinnare.

Rospiggarna vann matchen med 47–43, men Smederna tog hem extrapoängen efter att ha varit bäst i dubbelmötet – och ligger kvar i serietopp.

Mitten av juli, då är det som hetast i speedway-Sverige. Dagarna efter varandra var det dubbelmöten, bland annat mellan tabellens etta och tvåa.

Regerande mästarna Smederna, som vann seriefinalen på tisdagen mot Rospiggarna, fick en tuff retur i Hallstavik på onsdagen. Men man höll undan i en riktigt jämn och bra  match och tog hem extrapoängen.

Varje heat var jämnt och även om Rospiggarna ledde matchen från heat fem, var ledningen sällan större än fyra poäng. Faktum är att det inte var ett enda heat med resultatet 5-1 i matchen. Med tre heat kvar var det avgjort att Rospiggarna inte kunde ta ta in de 18 poäng som Smederna vann sin hemmamatch med.

Doyle poängbäst

Jason Doyle var matchens gigant, han körde in 13 poäng för hemmalaget, näst bäst var Andreas Jonsson.

Hos gästerna var Mikael Jeppsen-Jensen bäst med 11 poäng , före Fredrik Lindgren med tio.

Bottenlaget Masarna var i stort behov av seger, samt extrapoäng mot Indianerna, men den jämna matchen slutade med en ny förlust för Masarna, nu med 43–46.

I matchen i Västervik mellan hemmalaget och Lejonen var det ovisst och 36–36 med tre heat kvar att köra. Sen gjorde hemmalaget tre raka femettor och vann klart med 51–39.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.