Fredrik Lindgren blev trea i Prag. Foto: TT

Fredrik Lindgren trea i Prag

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Lindgren var illa ute men kunde till slut ta sig till final i säsongens andra speedway GP-tävling.

I den tuffa finalen lyckades svensken knipa en tredjeplats.

Lördagens GP-tävling fick skjutas upp efter elfte heatet då rejält regnoväder gjorde banan allt för osäker. När man startade om tävlingen på söndagen bjöd Prag på sol och en betydligt bättre bana.

Fredrik Lindgren öppnade inte lika starkt som han gjorde i lördagens tävling. Efter sina fyra första heat låg han illa till och i sitt sista heat var han tvungen att ta minst två poäng för att nå avancemang. Det blev ett tufft heat där Lindgren fick slita ordentligt mot Jason Doyle men tog de två poängen och var vidare som siste förare.

Svår final

I semifinalen slutade Lindgren tvåa och tog sig till final. Väl där blev det tuff körning och det var riktigt jämt. Inför sista varvet låg Lindgren sist men tack vare offensiv och tuff körning lyckades han knipa en tredjeplats efter att ha kört om Emil Sajfutdinov. Artem Laguta vann finalen. Maciej Janowski blev tvåa.

Efter dagens tredjeplats ligger Lindgren, som uteslöts ur finalen på fredagen, fyra i VM-sammanställningen efter två deltävlingar.

Tävlingens andra svensk, Oliver Berntzon, slutade sist på söndagen.

GP-serien fortsätter med dubbla tävlingar i Polen 30-31 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.