Mikkel Michelsen är klar för Indianerna. Foto: Indianerna

Tunga värvningen: Michelsen till Indianerna

Uppdaterad
Publicerad
Speedwaystjärnan och Europamästaren Mikkel Michelsen byter klubb från Piraterna till Indianerna. Den värvningsbomben meddelade Kumlalaget på sin hemsida under lördagen. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2020.
– Han är en av elitseriens bästa förare, säger sportchef Peter Johansson i ett uttalande.

Michelsen blir en välkommen förstärkning i laget, då Tai Woffinden lämnade Indianerna och elitserien i september för att satsa på GP-serien.

– Man ska inte sticka under stolen med att han är en av elitseriens bästa förare, något som kommer väl till pass för oss efter att vi blev av med Tai, säger sportchef Peter Johansson i ett uttalande på klubbens hemsida.

Sportchefen berömmer också den danska speedwaystjärnan för sättet han har engagerat sig i förhandlingarna.

Vi har fört diskussioner med Mikkel under en tid nu och ett återkommande ämne från hans sida är hur vi som förening långsiktigt jobbar med bland annat ekonomi, ungdomsverksamhet och föreningsfrågor. Det är sällan man ser ett sådant engagemang från en förare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer