När Vargarna 2013 fanns med i elitserien körde Adrian Miedzinski för klubben. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Vargarna går upp till speedwayligan

Uppdaterad
Publicerad

Speedwayligan får en nykomling 2024.

Vargarna från Norrköping har i dag fått godkännande om att kliva upp i Sveriges högsta liga.

– Vi är mycket positiva till att de valt att vara med och tävla på högsta nivå igen, säger Svenska motorsportförbundets sportansvarige Mikael Karlsson.

Vargarna, som har sex SM-guld på meritlistan (senast 1961) valde 2015 att ta klivet ner från speedwayligan till allsvenskan. Men nu är de tillbaka i landets högsta serie.

– Det har varit en lång väntan på att åter komma upp i den högsta serien igen. Vi tar nu åter steget upp för att vara med och utmana igen. Vår målsättning är att etablera oss i högsta serien och ser verkligen fram emot denna utmaning där vi hoppas på att kunna vara med och slåss om en slutspelsplats redan första säsongen, säger Vargarnas styrelseordförande Michael Olsson i ett pressmeddelande.

I och med att Vargarna, som var i SM-final senast 2009, valt att ta klivet upp kommer speedwayligan för första gången på ett par år att innehålla åtta år kommande år.

Beslutet att kunna gå upp togs efter att styrelsen röstat för att ansöka om platsen.

Speedway är unikt – 140 km/h utan broms:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.