Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Multisportaren Malin Hjalmarsson siktar på nya VM-guld

Uppdaterad
Publicerad

Malin Hjalmarsson är en världens bästa multisportare. Hösten 2021 var hon med och vann VM-guld – och tar nu sikte på nya höga mål.

– Innan var min absolut största drivkraft att se hur långt jag kunde pressa min egen kropp och svaret är att jag kan nästan pressa den hur långt som helst. Och sedan var det stora målet ett VM-guld. Så nu får vi försvara det, säger Malin Hjalmarsson.

Malin Hjalmarsson tävlar i Swedish Armed Forces Adventure Team som i fjol vann VM i spanska Galicien. Till vardags är hon löjtnant vid Livgardet i Stockholm men 50 procent av hennes tjänst innebär träning och elitsatsning på adventure racing.

Tävlingarna är långa, ibland uppemot en vecka, och taktik kring sömn blir en viktig del av tävlandet. 

– Nu kan jag ju inte avslöja allt om våra konkurrenter ser detta men vi sover inget första dygnet och sedan max två timmar per dygn, säger Malin Hjalmarsson.

I september avgörs VM i Paraguay.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.