Angelica Bengtssons fiasko – ut i kvalet

Uppdaterad
Publicerad

För sex dagar sedan satte hon svenskt rekord på 4,81 – men på inomhus-EM klarade Angelica Bengtsson bara 4,40 och hon missar därmed söndagens EM-final.

Där rök en av våra medaljchanser. En stor besvikelse, hon får inte alls tekniken och tajmingen att stämma, säger SVT:s expert Kajsa Bergqvist i sändningen från Glasgow.

Angelica Bengtsson såg ut att ha toppat formen med sitt jättehopp på 4,81 på en tävling i Frankrike förra helgen. På lördagen var hon långt ifrån att upprepa succén och rev ut sig på 4,50.

Friidrotts-EM

– Jag hoppade som en skit och då gick det skit. Jag lyckas inte aktivera armarna som brukar vara min styrka, säger hon till SVT Sport.

Medaljör 2015 och 2017

I en intervju inför tävlingen talade hon om tryggheten på de lägre höjderna.

– Även om jag inte hoppat 4,65 så många gånger i år, bara nu när jag klarade 4,81, så känner jag mig trygg på såna höjder, sade hon till SVT Sport tidigare i veckan.

25-åringen tog sig upp på pallen på de två senaste Europamästerskapen inomhus, 2015 och 2017.

”Depressionen är bruten!”

Michaela Meijer klarade 4,60 i sitt första försök och är klar för final.

– Så där ja, depressionen är bruten! Nu känns det bättre, säger Kajsa Bergqvist.

Dessförinnan hade hon en rivning på 4,40 och stod över 4,50.

– Planen var att göra det här så smärtfritt som möjligt så att man är pigg inför finalen i morgon. Så det här får duga, säger Meijer till SVT Sport.

19.05 på söndagskvällen drar finalen igång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-EM

Mer i ämnet