Mikaela Åhlin-Kottulinsky blev den första kvinnan att ta medalj i STCC-mästerskapet. Foto: Bildbyrån

Åhlin-Kottulinsky första kvinnan att ta STCC-medalj

Uppdaterad
Publicerad

Robert Dahlgren var redan klar mästare av STCC inför finalloppet på Ring Knutstorp.

I säsongens sista tävling säkrade stallkamraten i PWR Racing Team, Mikaela Åhlin-Kottulinsky, andraplatsen i mästerskapet.

Därmed är hon första kvinna att ta en medalj i STCC-mästerskapet.

”Vi har kämpat och gett så mycket det här säsongen och har tagit steg för steg framåt hela tiden. Jag är så himla stolt över allt vi har gjort som team i år”, säger hon i ett pressmeddelande.

”Jag har aldrig tidigare varit så här stabil över en hel säsong och målet har varit topp tre. Vi visste att det skulle bli tufft, men vi gör det med bravur om jag ska vara ärlig”.

Hon vann det första racet före Dahlgren. I det andra vann Dahlgren före Åhlin-Kottulinsky. I det tredje vann Mikael Karlsson, Lestrup Racing Team.

För Tobias Brink och Brink Motorsport blev det dubbla brons, där Brink med två tredjeplatser och en andraplats på Knutstorp säkrade tredjeplatsen i såväl förar- som team-mästerskapet.

ARKIV: Dahlgren säkrade titel i näst sista tävlingen (3 oktober 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.