Foto: Bildbyrån

”Jag har blivit ännu mer nitisk”

Dopningsfallet med Therese Johaug har gjort Stina Nilsson vaksam – eller rättare sagt vaksammare. – Jag har varit noga tidigare också, men jag har blivit ännu mer nitisk nu, säger hon.

Damernas tränare Ole Morten Iversen upplever att åkarna har blivit mer noggranna sedan Therese Johaug dopningsavstängning, och de ansvariga i landslaget har sett över sina rutiner.

– Jag är säker på att idrottarna är ännu noggrannare med att ta medicin själva och så. Tidigare var det nog många svenska åkare som tog medicin som de hade fått av läkare, säger Iversen.

Extra koll på vätskan

Stina Nilsson är försiktig med vad hon får i sig, och är extra orolig över vätskebältet.

– Jag lämnar inte mitt vätskebälte om jag inte vet att någon av tränarna kommer att ha koll på det hela tiden, säger hon.

– Det handlar kanske inte om att jag tror att någon ska smyga ner någonting i skogen, utan mer om att jag inte ska må dåligt av att det skulle kunna finnas en chans att någon har gjort någonting.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer