Tidemand: ”En perfekt helg”

Uppdaterad
Publicerad

Han var till slut 51,8 sekunder före finländaren Teemu Suninen. Pontus Tidemand stod för karriärens största triumf när han vann WRC 2-klassen. ”Riktigt gött att ta en seger i sitt hemmarally” säger Pontus Tidemand till SVT Sport.

Pontus Tidemand inledde rallyt bra redan i torsdags kväll på den inledande superspecialen inne på Färjestads travbana. Sedan körde han stabilt, och tog över ledningen från norrmannen och stallkamraten Ole Christian Veiby redan på fredagsmorgonen.

Nia totalt

Sedan har nästan enbart utökat sin ledning. Till slut kom det hårdaste motståndet från Finland, genom Teemu Suninen. Inne i Torsby tog han det lugnt och fint, och gick i mål som en mycket glad segrare. Totalt slutade han nia och nio minuter efter segrande Jari-Matti Latvala.

– Det känns helt fantastiskt. En perfekt helg. Ett felfritt rally av alla inblandade. Jag vill också tacka all publik och alla fans för ett fantastiskt bra stöd under hela helgen, säger Pontus Tidemand.

– Det är klart att det fanns nerver inblandade inför sista dagen, det är ingen lätt sits, men det gick. Vägarna har varit hur bra som helst och det här är det roligaste rally jag har kört, säger han vidare till SVT Sport.

Drömmer om WRC-kontrakt

Han och många andra hoppas att segern i de värmländska skogarna ska ge ringar på vatten, och kanske redan nästa år sitta upp en WRC-bil i Svenska Rallyt. Helt klart var det här en perfekt start på säsongen.

– Mitt mål är att vinna VM (WRC 2) i år, så det här var en fantastiskt start på säsongen. Förhoppningsvis sitter jag i en WRC-bil i framtiden, säger Pontus Tidemand.

Imponerar på teamcheferna

Tidemands framfart i Värmland går inte obemärkt förbi. Han imponerar, och hans chans till att köra WRC inom snar framtid förstärktes.

– Det är en förare som vi tittar på. Jag är säker på att vi har honom i VM snart, säger Citroens teamchef Yves Matton till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer