Mäkinen: ”Vi hade den starkaste föraren”

Uppdaterad
Publicerad

Teamchefen för det finskstyrda Toyota-teamet, fyrfaldige världsmästaren, Tommi Mäkinen var glad och full av beundran för sin förare, Jari-Matti Latvala. ”Vi kan inte vara gladare. Vi har haft den starkaste föraren under hela veckan” säger Mäkinen till SVT Sport.

Att Toyota-teamet skulle toppa förarmästerskapet efter två tävlingar av årets rally-VM är otippat. Jari-Matti Latvala har visat att teamet kan vara med och konkurrera. Teamchefen Tommi Mäkinen var glad under prisutdelningen.

– Jari-Matti var så koncentrerad, och visade sista dagen hur stark han är, säger Tommi Mäkinen.

Bra samtal

Mäkinen gav också teamets stjärna några värdefulla tips inför söndagens avgörande. En position han själv suttit flertalet gånger, som trefaldig vinnare av Svenska Rallyt.

– Det är teamwork. Vi diskuterade lite detaljer nu. Det är kanske lätt att prata om nu, men jag vet hur han tänker och vilket stöd han behöver, säger Tommi Mäkinen till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer