Foto: Bildbyrån

Jacob Hård chattade med SVT:s läsare

Uppdaterad
Publicerad

Saknar du idrotten och att prata om idrott?
Fyll idrottsabstinensen genom att läsa igenom chatten med SVT Sports folkkäre veteran Jacob Hård.

SVT rapporterade · Chatta med Jacob Hård

Hej alla och tack för att ni skickat så många frågor. Jag hinner tyvärr inte besvara fler för det väntas nyheter i OS-frågan snart så jag måste slänga mig i en taxi och åka in till jobbet. Än en gång tack!

Häsningar Jacob

SVT · Jacob Hård af Segerstad

Tack alla som har hängt med i chatten! Intresset har varit enormt så vi får väl plocka upp det här en annan gång :-)

SVT · Petter Öhrling

Eftersom det eventuellt kommer ett OS-besked om en liten stund får vi tyvärr avsluta chatten nu och rycka åt oss Jacob.

SVT · Petter Öhrling

Jag får lite vibbar från Carros byte också, men är det kanske "rätt" läge nu när vi har andra stjärnor I skidlandslaget på kvinnliga sidan, och känner Stina evetuellt det på sig, att hon inte blir den "nya" drottningen efter Kalla? (Som för övrigt borde fortsätta över nästa OS!)

Pierre

Svårt att veta. För svensk skidsport är det ju "rätt" läge att Stina byter nu när laget är starkare än någonsin tidigare. För Stina (liksom för Carro) tror jag att den egna motivationen och lusten är den överlägset starkaste drivkraften för ett byte och att alla andra "taktiska" överväganden kommer i andra hand

SVT · Jacob Hård af Segerstad

Hej! Tack för alla kommentatorstimmar!
Hinner ni åka skidor mellan uppdragen när ni är iväg?

Nickan

Ja det hinner vi. För Anders är det en del av jobbet att åka banorna

SVT · Jacob Hård af Segerstad

Var tror du Belorukova placerar sig nästa säsong?

Teresa

Högt. Hon är ung och kan utvecklas ytterligare. Nästa vinter kommer säkert också flera mammalediga ryskor tillbaka

SVT · Jacob Hård af Segerstad

Sett till mästerskap är ju Nilsson mindre meriterad än hon borde varit. Hur förvånande är det att hon byter innan hon lyckats ta t ex ett individuellt VM-guld?

Abbe

Jag är förvånad att hon byter nu. Dels för det där VM-guldet i sprint som "fattas" men ännu mer för att jag trott att hon ville se hur långt hon kunde utvecklas som distansåkare. Kanske skadan inför det här året fick henne att tänka om där?

SVT · Jacob Hård af Segerstad

Är Johaug den bästa skidåkare du sett alla kategorier?

Lövet

Har inte sett någon vara så överlägsen under flera säsonger. Bente Skari var lika överlägsen men bara en säsong - hon la av tidigt. Marit Björgen håller jag ändå högre - att vara så bra som hon var under så många år. Hennes samlade meriter överträffar ännu klart Johaugs. Therese är dessutom "bara" distansåkare. Björgen också bra sprinter. Petter Northug var inte en bättre skidåkare men det han gjorde som profil och nyskapare av sporten är unikt.

SVT · Jacob Hård af Segerstad

Tittade förut på ett klipp från Lidingöloppet sent 70-tal på Öppet Arkiv. Anders Gärderud kommenterade med Sven Plex Petersson. I bakgrunden hörs en speaker ropa: "Jacob Hård till speakertribunen. Jacob Hård till speakertribunen". Snacka om att en cirkel slöts när du blev friidrottskommentator som Plex och sedan hade Gärderud som bisittare.

Gabbe

Hahaha! Ja det var speciellt

SVT · Jacob Hård af Segerstad

Vad säger du om et Vinter och Sommar OS samma år, skulle det bli för mycket sport?

Malin

Fram till o med 1992 var det ju så. Det skulle funka

SVT · Jacob Hård af Segerstad

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer