AIK:s sportchef Björn Wesström under presskonferensen mot matchfixningsförsöket inför IFK Göteborg – AIK.

”En historiskt usel situation”

Uppdaterad
Publicerad

AIK:s sportchef Björn Wesström var bedrövad under Svenska fotbollförbundets presskonferens efter den inställda matchen mot IFK Göteborg. – En historiskt usel och unik situation, säger han.

Svenska fotbollförbundet höll en presskonferens angående matchfixningsförsöket mot stormötet mellan IFK Göteborg och AIK. AIK:s vd Mikael Ahlerup medverkade och berättade att det var under onsdagen som klubben fick reda på vad som hade drabbat en spelare ur a-lagstruppen.

– Vi i AIK känner oss som ett brottsoffer i vad som är en attack mot svensk fotboll, säger Ahlerup.

”En historiskt usel och unik situation”

AIK:s sportchef Björn Wesström berättade att klubben tagit in extern hjälp från personer som ska hjälpa dem att processa det som nu har inträffat.

– Det kommer att bli mycket insinuationer och mycket ”att titta över axeln” ett tag framöver. Det är vi fullt medvetna om och att det måste få vara så en liten stund. Detta är en historiskt usel och unik situation som uppstått, säger Wesström.

Efter presskonferensen utvecklade Wesström sina känslor för SVT Sport.

– Vi ska tillsammans försöka processa det som har hänt. Detta är en stor fråga, då det är någon som är inne och petar i DNA:t i vad som idrott handlar om; att få tävla mot varandra på någorlunda lika villkor. Jag blir väldigt ledsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer