Chago Rodriguez Segura. Arkivbild. Foto: JACK MIKRUT / TT /

Förbundskapten utreds efter slag mot pojke

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges förbundskapten i taekwondo, Chago Rodriguez Segura, utreds av svenska taekwondoförbundet sedan Aftonbladet visat en video där tränaren slår en pojke med en pinne under träning.

På videon sparkar pojken på en plastflaska som hänger ner från taket i ett snöre. Bredvid står Chago Rodriguez Segura med en vit pinne och hetsar pojken att sparka snabbare. Efter några sekunder lyfter han pinnen och slår till barnet som genast håller sig för armen där pinnen träffade.

Att Rodriguez Segura skulle piska barn är ”bara bullshit” förklarar han.

– Tyvärr är idrottslivet så att om man ska bli en vinnare så finns det tre kriterier: prestation, resultat och disciplin. För att nå resultat måste man offra sig, det kan du fråga vilken idrottare som helst, säger han till Aftonbladet.

Aftonbladet: Om man tittar på barnets reaktion ser det inte ut som att det är kul.

– Nja. Det är mycket möjligt att du ser det på det sättet. Men den där pojken har tränat hos oss jättemånga år. Det är absolut inte en pinne som gör illa någon, svarar Chago Rodriguez Segura.

”Jag lider med pojken”

Riksidrottsförbundets tillförordnade ordförande Anna Iwarsson blir rasande när hon ser filmen.

– Det är fruktansvärt att se på. Oacceptabelt. Jag blir illa berörd. Jag lider med pojken som behandlas på sättet som visas i filmen, säger hon till tidningen.

Svenska taekwondoförbundet bekräftar att de nu ska granska filmen och Chago Rodriguez Seguras ledarskap.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.