Mikael och Elias Ymer i samband med att Chile besegrats i Davis Cup i just Kungliga tennishallen för två månader sedan. Foto: TT

Ejeborg: ”Mikael Ymer är favorit”

Uppdaterad
Publicerad

I eftermiddag kommer bröderna Elias och Mikael Ymer att mötas i ”Utmanarmötet” en match arrangerad av Stockholm Open och sänd i SVT med start klockan 15.00.

– Mikael är favorit, säger SVT Sports Johan Ejeborg.

Matchen spelas i bäst av tre set i Kungliga tennishallen i Stockholm. Lillebror Mikael, 21, har stigit på rankingen och är nu 68:a i världen. Storebror Elias, 24, var nära att spräcka topp 100 på rankingen för ett par år sedan men är nu 201:a i världen.

De har enligt ATP-tourens officiella statistik bara mötts två gånger, för ganska länge sedan 2014 och 2015, då med Elias som segrare.

Corona och idrott

– Elias var den som först slog igenom och närmade sig topp 100 men har fallit tillbaka. Mikael är favorit. Det är dags för honom att visa vem som är bäst i familjen. Annars har Elias haft väldigt lätt att slå Mikael, säger SVT Sports Johan Ejeborg som kommer att kommentera matchen tillsammans med DC-kaptenen Robin Söderling som tränat Elias.

”Det är inte en tävlingsmatch”

Matchen kommer att vara speciell mitt under coronapandemin med strikta säkerhetsföreskrifter, få funktionärer och utan publik.

– Det blir annorlunda att inte höra stampet i bänkarna som är så klassiskt för Stockholm Open, förutspår Ejeborg.

Det har spelats turneringar, både på banan och i virtuell form, under pandemin. Officellt är tennisen på högsta nivå, ATP och WTA, pausad till i mitten av juli.

– Man ska ha klart för sig att det här inte är en tävlingsmatch. Det kommer att göras försök med mikroturneringar men det dröjer till det blir fullskaleturneringar.

Men för en stund bryts karantänen kring idrott i Sverige.

– Vi har törstat efter liveidrott, summerar Ejeborg.

Nästa söndag är det en bordtennisutmaning i samma format som SVT sänder från Halmstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet