15-åriga Cori Gauff har redan fått spela på centercourten i Wimbledon. Foto: TT.

15-åriga Gauff i fokus när alla stjärnor spelar under måndagen

Uppdaterad
Publicerad

Efter en vilodag drar Wimbledon igång med sina andra vecka. Alla stora stjärnor kommer till spel men det största intresset tilldrar sig 15-åriga Cori Gauff.

15-åringen spelar sin åttondelsfinal mot världssjuan, den förra världsettan Simona Halep, på bana 1 direkt efter Serena Williams match mot Carla Suarez Navarro som startar 14.00. Det blir Gauffs hittills tuffaste utmaning i årets turnering.

För ett år sedan blev Gauff utslagen i kvartsfinalen i juniorklassen. Eftersom Gauff är så ung, satt med skolarbeten efter kvalet till Wimbldeon, får hon maximalt ställa upp i tio proffsturneringar mellan sin 15:e och 16:e födelsedag.

Hon är fascinerad över att uppmärksamheten blivit så stor. Flera kända personer har uppmärkammat henne på sociala medier, bland annat Michelle Obama.

Världsettan Barty spelar på bana 2 klockan 12.00

– Det kändes konstigt och fånigt. Jag var så superexalterad, hon är en av mina förebilder. Det är så coolt att bara veta att hon vet vem jag är, säger Gauff till BBC.

”Coco” Gauffs match följs sedan av Novak Djokovics möte med den franske uppstickaren Ugo Humbert, nyss fyllda 21 år och 66:a på rankingen.

På centercourten är följande matcher inplanerade med start klockan 14.00: Joao Sousa-Rafael Nadal, Johanna Konta-Petra Kvitova och Matteo Berrettini-Roger Federer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.