Cori Gauff. Foto: TT

15-åriga Gauff skräller vidare – vann igen

Uppdaterad
Publicerad

15-åriga Cori Gauff har tagit hela tennisvärlden med häpnad. I dag vann hon andra raka matchen i Wimbledon när hon besegrade slovakiskan Magdalena Rybarikova med 2-0 (6-3, 6-3) i set.

– Jag spelade bra i dag. Det har hänt så mycket de senaste dagarna och jag är fortfarande chockad över att vara här, säger hon i sin segerintervju.

I måndags presenterade sig 15-åriga Cori Gauff för en bred idrottspublik när hon slog ut legendaren Venus Williams i den första omgången i Wimbledon.

I dag skrällde amerikanskan vidare i Wimbledon.

Gauff var numret större än 139-rankade ryskan Magdalena Rybarikova, 30, och vann med 2-0 (6-3, 6-3) och charmade den engelska publiken ordentligt med sitt frejdiga spel. Första matchbollen kom efter en timme och nio minuter vid läge 5-3 och det räckte för Gauff som trots var segern sansad efter matchen.

På läktaren firade hennes nära och kära desto mera.

Nu väntar den 28-åriga slovenskan Polona Hercog i 16-delsfinalen av turneringen. Hercog är rankad 60 på WTA-touren och städade i dag av 16-rankade Madison Keys med 2-0 i set (6-2, 6-4.).

– Jag spelade bra i dag. Det har hänt så mycket de senaste dagarna och jag är fortfarande chockad över att vara här, säger hon i sin segerintervju.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.