Bianca Andreescu är klar för sin första WTA-final. Foto: TT

18-åriga tennisskrällen klar för första finalen

Uppdaterad
Publicerad

Den 18-åriga kanadensiskan Bianca Andreescu har slagit ut både Caroline Wozniacki och Venus Williams i Aucklands WTA-turnering. Nu är hon klar för final.

– Jag vet inte vad som händer, säger Andreescu enligt AP.

I semifinalen slog den 152-rankade kanadensiskan 28-rankade Su-Wei Hsieh från Taiwan tämligen enkelt med 6-3, 6-3.

Den bedriften i all ära. Men det som Andreescu skapat rubriker kring är snarare skalperna före det.

I den fjärde omgången slog hon nämligen ut världstrean Caroline Wozniacki och i kvartsfinalen Venus Williams. Nu väntar den första WTA-finalen i karriären för unga Andreescu.    

”Jag är så tacksam”

– Jag antar att Auckland tar fram det bästa i mig. Jag vet inte vad som händer, säger en lycklig Andreescu enligt AP, och fortsätter:

– Jag tror att det är väldigt viktigt att bara stanna i nuet, och det tror jag att jag har gjort hela den här veckan. Jag är så tacksam.                       

I finalen väntar tyskan Julia Goerges som slog Viktoria Kozmova i sin semifinal med 6-1, 7-6(6).

I Australien spelas det också tennis inför det som komma skall – Australien Open. I Brisbane har det också spelats semifinaler, där föll den 21-årige japanska stjärnskottet Naomi Osaka, i vad hon beskriver som en usel match från hennes sida.

Surande Osaka föll

Osaka föll med 2-6, 4-6, mot ukrainskan Lesia Tsurenko. Världsfemman Osaka gjorde hela 26 oprovocerade misstag och lyckades inte skapa en breakchans förrän i slutet av matchen.

– Jag surade till lite och det fanns tillfällen då jag försökte att inte göra det, sa Osaka efteråt enligt BBC.

– Jag hade en riktigt usel attityd i dag på banan. Jag ber om ursäkt för det. Jag försöker säga till mig själv att jag ska vara mer mogen men det verkar ta sin tid, fortsatte hon sedan att berätta på Twitter.

Under matchen sa Osaka till sin coach Sascha Bajin att hon inte visste varför hon var så ”platt” och la till: ”Jag sätter mig själv i en situation där jag antingen vinner jag matchen eller så dör jag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.