Bianca Andreescu kunde knappt tro sina ögon efter segern. Foto: TT

19-åringens succéår fortsätter – klar för semi i US Open

Uppdaterad
Publicerad

Kanadensiskan, Bianca Andreescu fortsätter ta jättekliv i tenniseliten.

Efter att ha varit utanför topp 100 i inledningen av året är hon nu framme i semifinal i US Open efter att ha besegrat belgiskan Elise Mertens med 2-1 i set, 3-6, 6-2, 6-3.

– Hade någon för ett år sedan sagt att jag skulle vara i semifinal i US Open hade jag sagt att 'du är galen', säger Andreescu efter segern.

Bianca Andreescu, 19 år gammal, är framme vid sin första Grand slam-semifinal efter att ha vänt 0-1-underläge mot Mertens. Kanadensiskan förlorade det första setet men hittade en väg tillbaka in i matchen i det andra setet, där hon spelade hem setet med 6-2.

I det avgörande setet höll de jämna steg fram till 3-3, sen växlade Andreescu upp och vann tre raka och är klar för semifinal.

– Det krävdes väldigt mycket jobb men passionen är alltid där.

I början på 2019 var 19-åriga Andreescu rankad 107:a i världen. Därefter började hennes resa mot toppen, där hon under året vunnit sina två första WTA-titlar, bland annat genom att vinna på hemmaplan i Toronto, bara veckor före US Open.

”Något vi alla drömmer om”

Nu är hon den första tonåringen som tagit sig till semifinal i US Open sedan Caroline Wozniacki gjorde det 2009.

– Vem som helst skulle bli chockad över att vara i semifinal i en Grand Slam. Det är något vi alla drömmer om från det att vi är barn, ända sedan vi plockade upp racket för första gången, säger Andreescu.

I semifinalen möter hon Belinda Bencic från Schweiz och skulle hon vinna den är det stor chans att hon för möta Serena Williams i final. En barndomsidol hon aldrig fick chansen att spela färdigt mot i finalen av Rogers Cup, tidigare i år, då Williams bröt finalen på grund av en skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.