Foto: TT

Bencics nya skalp – klar för första semin

Uppdaterad
Publicerad

Schweiziskan Belinda Bencic är klar för sin första grand slam-semifinal i tennis efter att ha besegrat kroatiskan Donna Vekic i två raka set, 7–6, 6–3, i US Open.

Det första setet gick till tiebreak där Bencic, som slog ut världsettan Naomi Osaka i åttondelsfinalen, bröt sin motståndares serve två gånger och vann med 7–5.

På torsdagen ställs Bencic mot vinnaren mellan kanadensiska Bianca Andreescu, rankad 15 i världen, och belgiska Elise Mertens, 26:a. En av dem kommer att nå sin första grand slam-final. I turneringen i USA har en finaldebutant stått som vinnare i tre av de fyra senaste åren.

– Jag drömde om det här som litet barn. Nu när jag är här njuter jag verkligen, sade Bencic, vars seger innebär att hon tar plats bland topp tio i världen för första gången sedan juni 2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.