Foto: BILDBYRÅN

Andreescu tog hem titeln när Serena bröt finalen

Uppdaterad
Publicerad

Det var upplagt för en perfekt final. 19-åriga kanadensiska hemmahoppet Bianca Andreescu mot sportens stora gigant, Serena Williams. Men det blev knappt något spel, en tårfylld Williams blev tvungen att dra sig ur matchen redan i första set.

– Tack allihop. Jag är ledsen men jag kan inte göra det idag. Jag försökte men jag kunde verkligen inte, sa Williams efter att hon dragit sig ur finalen.

Kanadensiska tonåringen Bianca Andreescu tog hem hemmaturneringen Rogers Cup. Men talangen behövde bara vinna tre gem för att vinna finalen. Vid ställningen 3-1 i första set blev motståndaren Serena Williams tvungen att dra sig ur matchen.

En tårfylld Serena Williams satt på sidlinjen efter hennes beslut att bryta. Damtennisens stora gigant blev tröstad av sin motståndare och de två finalisterna delade ett skratt och kramades senare.

– Serena du fick mig att gråta en hel del här borta. Jag vet hur det är att dra sig ur turneringar och att vara skadad. Men du är verkligen en mästare båda på och utanför banan, sa den 19-åriga mästaren efter matchen.

Hon fortsatte:

– Jag är mållös just nu. Den här veckan har inte varit enkel och jag har haft många tuffa matcher. Men jag sa till mig själv att jag aldrig skulle ge upp.

Andreescu är den första kanadensiskan att vinna titeln på 50 år.

Skadeläget för Serena Williams är fortfarande oklart inför US Open som drar igång om tre veckor.

Hon är bästa betalda idrottskvinnan i världen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.