Foto: TT Nyhetsbyrån

5 000 i publiken på Franska öppna-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Finalen i grand slam-turneringen Franska öppna kan bli en publikfest. Frankrike håller på att stegvis lätta på sina corona-restriktioner och planen är nu att man ska kunna ha 5 000 åskådare per bana från kvartsfinalerna och framåt under Franska öppna.

Ifjol sköts Franska öppna fram till september och då låg publikgränsen på 1 000 personer per tennisbana. I år har man bara skjutit upp turneringen med en vecka, men den veckan ser ut att bli viktig ur ett publikperspektiv.

Då turneringen börjar den 30 maj får man ta in 35 procent av kapaciteten, eller maximalt 1 000 personer, men från och med den 9 juni ökar man de siffrorna till 65 procent eller 5 000 personer. Det innebär att kvartsfinalerna, semifinalerna och finalen går under de lättare restriktionerna. Det här berättade Jean-Michel Blanquer, utbildnings-, ungdoms- och idrottsminister, i en intervju med franska 3TV.

Corona och idrott

Regerande singelmästare i Franska öppna är polskan Iga Swiatek och den spanske storstjärnan Rafael Nadal.

KLIPP: Nadal räddade en matchboll – tog tolfte titeln i Barcelona (26 april)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet