Foto: TT Nyhetsbyrån

Lugi ber spelarna om ekonomisk hjälp: ”Unikt”

Uppdaterad
Publicerad

Handbollsklubben Lugi har en ansträngd ekonomi. För att rädda situationen ber nu Lundalaget sina spelare att var och en bidra med 700 kronor genom olika lagaktiviteter, uppger P4 Malmöhus.

Det är coronapandemin som skapat det pressade läget, i synnerhet eftersom Lundaspelen, en av världens största inomhusturneringar för handbollsungdomar, fick ställas in i fjol.

Kommunala och statliga bidrag täcker ungefär hälften av det totala intäktsbortfallet, uppger Lugi. Men trots det, och trots att klubben både korttidspermitterat personal och infört inköpsstopp, behöver man också hjälp från spelarna.

Corona och idrott

– I Lugi är det helt unikt faktiskt, det är första gången vi ber om den här typen av insats från lagen. Det här är en direkt följd av att Lundaspelen 2020 blev inställt, det är en av de stora intäktsmöjligheterna vi har i Lugi, säger klubbchefen Patrik Bengtsson till P4.

KLIPP: Skövde till SM-final – besegrade Kristianstad (24 april 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet