Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Novak Djokovic gick vidare – efter att Carlos Alcaraz dragit på sig en skada. Foto: Bildbyrån

Djokovic till final efter att Alcaraz fått kramp

Uppdaterad
Publicerad

20-årige världsettan Carlos Alcaraz bjöd upp 36-årige legendaren Novak Djokovic till drömtennis i två set, men en kramp gjorde att han inte kunde göra sig själv rättvisa. Djokovic vann semifinalen med 6-3,5-7,6-1,6-1 och är klar för final i Franska öppna i Paris.

– Jag fick kramp i hela kroppen och är ärligt talat besviken på mig själv, säger Alcaraz, enligt Reuters.

Efter skadan tog Alcaraz bara ett av 12 games.

– Det var stor otur för Carlos. Det sista man vill se är kramp och fysiska problem i de sista omgångarna av en Grand Slam och jag hoppas att han snart är tillbaka. Han kommer att komma tillbaka och vinna den här turneringen flera gånger, säger Djokovic i Eurosports sändning.

– Det är stor respekt för Carlos att han forsatte matchen, där man inte visste om han skulle bryta eller inte, trots krampen. Jag kände mig inte heller så fräsch, erkänner Djokovic under intervjun på banan.

Tog bara ett game efter skadan

Det var vid ställningen 1-1 i tredje set som olyckan var framme. Alcaraz hoppade plötsligt till på ett ben och tog sig högt upp på vaden och grimaserade illa. Han fick medicinsk behandling under ett par minuter och valde att fortsätta matchen – utan att kunna göra sig själv rättvisa.

Eftersom Alcaraz tog den medicinska timeouten fick Djokovic ett game utan att behöva spela och gick fram till 2-1 och behövde bara hålla bollen i spel för att ta hem setet med 6-1.

”Aldrig varit med om att man blivit avplockad ett game”

– Jag har aldrig varit med om att man blivit avplockad ett game för en medicinsk timeout. Det var en regel jag inte kände till, säger Eurosports expert Mats Wilander.

Efter tredje set lämnade Alcaraz arenan för att få behandling i omklädningsrummet. Djokovic satt kvar ute på banan och stretchade vid ett par tillfällen.

Djokovic, som vunnit Franska öppna vid två tillfällen, jagar sin 23:a Grand Slam-titel och och kan då bli bäst i tennishistorien. Han delar 22 titlar med Rafael Nadal, som vunnit 14 gånger i Paris, som fick avstå årets turnering på grund av skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.