Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Carlos Alcaraz vann kvartsfinalen i Franska öppna på ett imponerande sätt. Foto: Emmanuel Dunand/AFP/TT

Carlos Alcaraz formbesked: Slog Stefanos Tsitsipas i tre raka set i Franska öppnas kvartsfinal

Uppdaterad
Publicerad

Stefanos Tsitsipas är rankad femma i världen.

Men det var inte helt enkelt att tro under stora delar av kvartsfinal mot Carlos Alcaraz i Franska öppna.

Greken var länge chanslös när spanske Alcaraz vann i tre raka set.

– Jag är riktigt glad, säger han.

Se matchbollen i klippet här ovanför

Den spanske världsettan var länge helt överlägsen på Roland-Garros på tisdagskvällen, och vann med 6–2, 6–1, 7-6 (7-5). Den grekiske 24-åringen var aldrig nära att hota Alcaraz, som därmed är klar för sin första semifinal på Paris-gruset.

20-årige Alcaraz insats var ytterst imponerande. Han bjöd på ett ytterst stabilt spel, men väldigt få misstag. Det var egentligen bara i slutet av det tredje setet som Alcaraz bjöd på misstag, och då kunde Tsitsipas hämta ikapp ett 2–5-underläge och ta setet till tiebreak.

– Jag tappade fokus lite i tredje set och förlorade några matchbollar. Han började spela bättre, men jag tappade också fokus lite, sade Alcaraz i den officiella segeintervjun.

Behövde sex matchbollar

I tiebreak tog Alcaraz direkt kommandot, och bjöd på ett spel värdigt en världsetta. Och till slut – efter att Tsitsipas räddat fem matchbollar (varav två i tiebreak) kunde spanjoren framme vid nät slå in matchboll nummer sex och fira segern.

– Jag var i lite trubbel, men är riktigt glad att jag klarade av det, hittade fokus igen och kunde spela bra igen. Jag hade tron på mig själv och trodde att jag skulle kunna vinna tredje set. Men det är klart: Det var riktigt tufft i slutet, säger han.

”Kommer att bli en bra match”

I semifinal ställs Alcaraz mot den serbiske världstrean och 22-faldige Grand Slam-mästaren Novak Djokovic, som vann med 3–1 i set (4–6, 7–6, 6–2, 6–4) mot ryssen Karen Chatjanov.

– I de två första seten spelade han bättre än jag. Jag gjorde många misstag och kom fel in i matchen, men från tiebreak i andra gick det bra, sade Djokovic i segerintervjun.

Alcaraz ser fram emot matchen.

– Det kommer att bli en bra match som jag verkligen vill spela. Ska man bli den bäste måste man slå de bästa, och Novak Djokovic är en av de bästa just nu. Jag ser fram emot matchen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.