Novak Djokovics match stördes av regn.Den ska återupptas under dagen. Foto: TT.

Arrangören förnekar att Djokovic gynnats

Uppdaterad
Publicerad

Matchen mellan världsettan Novak Djokovic och Dominic Thiem avbröts under gårdagen efter att arrangören hänvisat till regn. Detta trots att det inte regnade.

– Allra gladast är Novak Djokovic som kunde gå hem, säger den förre Paris-mästaren Jim Courier.

Djokovic har vunnit de tre senaste Grand Slam-turneringarna och siktar på att ta sin fjärde raka stora titel och kopiera sin bedrift från 2016, något som skulle göra honom unik i den moderna tennishistorien.

Men österrikaren Dominic Thiem har bjudit på hårt motstånd i den avbrutna semifinalen. Världsfyran leder med 6-2,3-6,3-1. Matchen kommer att återupptas klockan 12.00 i dag och arrangören har förhoppningar om en final under söndagen som planerat.

Djokovic stördes av den kraftiga blåsten och när matchen tillfälligt bröts hade det börjat regna. Men när beskedet om att matchen skulle återupptas först under lördagen kom 50 minuter senare hade det slutat regna.

”Djokovic accepterade inte förhållandena”

Den förre storspelaren Jim Courier, som själv har två titlar från Paris, är nu kommentator för amerikanska ITV, var kritisk till att arrangören avbröt matchen.

– Det svider. De här förhållandena var väldigt besvärliga för Novak medan de uppenbarligen gynnade Dominic Thiem, säger Courier enligt Reuters.

– Nadal och Federer accepterade förhållandena, vilket även Thiem gjorde. Men Novak var inte redo att göra det. Den gladaste personen var Novak Djokovic som kunde gå hem, säger Courier.

Enligt Reuters fanns det rykten om att Djokovic gått hem innan beskedet om att matchen flyttats till lördagen tillkännagetts. Det förnekar dock arrangören bestämt.

– Jag vet inte vem som gick hem först men spelarna fick beskedet samtidigt. De tittade på varandra och sade ”okej”, säger tävlingsledaren Guy Forget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.