Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Aryna Sabalenka ville inte vara med på presskonferensen efter sin seger mot Ramilla Rachimova. Foto: Thibault Camus/AP/TT

Aryna Sabalenka nobbade presskonferens: ”Tydlig med vad jag tycker”

Uppdaterad
Publicerad

Den belarusiska tennisstjärnan Aryna Sabalenka stod över fredagens presskonferens i Franska öppna, efter segern i den tredje omgången mot ryskan Kamilla Rakhimova.

Detta eftersom hon enligt egen utsago inte känner sig säker då hon vid tidigare tillfällen fått upprepade frågor om kriget i Ukraina.

Världstvåan vill inte kommentera uppgifterna om att hon stödjer Belarus omstridde president Aleksandr Lukasjenko och hon har heller inte med kraftuttryck velat ta avstånd från Rysslands invasion av Ukraina.

– I flera månader har jag svarat på frågor och jag har varit tydlig med vad jag tycker och tänker, säger Sabalenka.

Talade med utvalda medier

Sabalenka säger att arrangören av Franska öppna står bakom henne i beslutet att inte ställa upp på presskonferensen. I stället valde hon att tala med vissa utvalda medier.

– Jag måste känna mig säker när jag gör intervjuer med journalister efter mina matcher. För min mentala hälsa och för mitt välmående har jag tagit det här beslutet, säger hon.

Här träffas Djokovic av en stenhård smash (16 maj):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Novak Djokovic blir träffad av en smash och ilsknar till. Foto: Discovery

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.