Foto: Bildbyrån

ATP-touren skippar Kina – avbokar tävlingar

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inga ATP-turneringar i Kina den här säsongen heller. Landets covidrelaterade restriktioner är återigen orsaken.

ATP bekräftar avbokningarna i ett pressmeddelande. Herrtennistouren hade planerat för turneringar i Zhuhai, Peking och Shanghai i september och oktober, men stoppas återigen av Kinas strikta coronaregler.

Det är tredje året i rad som ATP-touren ser sig tvingat att skippa Kina.

– Vi fortsätter att känna av konsekvenserna av pandemin. Tyvärr är avbokningar en realitet, men samtidigt är det kul att så många städer tar fart och arrangerar ATP-tennis den här säsongen, säger tourens ordförande Andrea Gaudenzi.

Höstkalendern har uppdaterats med sex nya ATP 250-turneringar i San Diego (USA), Seoul (Sydkorea), Tel Aviv (Israel), Florens (Italien), Gijon (Spanien) och Neapel (Italien). De kommer att spelas i september och oktober.

MER TENNIS: Elias Ymer utslagen i Båstad (13 juli 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elias Ymer åkte ur i andra omgången i Båstadtennisen. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.