Dyker Novak Djokovic upp i Melbourne nästa år? Foto: Bildbyrån.

Bekräftar: Vaccinkrav i Australian Open

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djokovic och övriga tennisstjärnor måste vaccinera sig för att få spela Australian Open i januari.

Det bekräftar turneringschefen Craig Tiley enligt internationella medier.

Det blir därmed den första grand slam-turneringen med ett sådant krav.

Djokovic – som jagar sin 21:a grand slam-titel, i så fall nytt rekord – har fortfarande inte gått ut med om han vaccinerat sig eller inte.

Herrarnas världsetta och regerande Australian Open-mästare har tidigare sagt att vaccinkravet kommer att avgöra om han åker till Melbourne eller inte, men serben har inte velat uttala sig om sitt eventuella deltagande i avsaknad av ett officiellt besked från arrangören.

– Just nu har vi inget officiellt uttalande eller beslut. Så tills det kommer så kommer jag inte att prata om det här mer, för jag vill inte vara en del av spekulationerna, sade Djokovic tidigare i november.

– Vi vill jättegärna ha Novak här, men han vet att han måste vaccinera sig för att spela, säger turneringschefen Craig Tiley enligt Sky Sports.

Daniel Andrews, premiärminister i delstaten Victoria där turneringen spelas, har tidigare sagt att man inte kommer att ansöka om undantag för ovaccinerade spelare.

Australian Open avgörs den 17–30 januari och hålls inför fulla läktare, med 15 000 på Rod Laver Arena.

MER TENNIS: Muguruza vinner WTA-slutspelet (18 nov 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.