Foto: TT Nyhetsbyrån

Djokovic och Kyrgios enade mot vaccinkrav: ”Oväntat”

Uppdaterad
Publicerad

Lokala myndigheter har stoppat ovaccinerade tennisspelare från att delta i Australian Open i januari.

Det har kritiserats av världsettan Novak Djokovic – som blev förvånad då han fick stöd av hemmaspelaren Nick Kyrgios.

– Med tanke på vad han har sagt om mig de senaste åren så var det oväntat, säger Djokovic.

Nick Kyrgios och Novak Djokovic är två av tennisvärldens mest frispråkiga profiler, men de senaste åren har de sällan haft samma åsikt. Det som krävdes för att ena dem var tydligen vaccinkravet för deltagande i grand slam-turneringen Australian Open.

Kyrgios, som är fullvaccinerad, kallade kravet ”moraliskt felaktigt”. Djokovic har inte avslöjat om han är vaccinerad eller inte och har öppnat för att inte delta i Australian Open.

– Den här gången måste jag hålla med honom om att det fria valet är viktigt för alla, oavsett om det gäller mig eller någon annan, säger den 34-årige Djokovic och fortsätter:

– Det spelar egentligen ingen roll om det gäller vaccination eller något annat i livet. Man ska vara fri att välja vad man vill göra. I det här specifika fallet, vad man vill ha i sin kropp.

SE ÄVEN: Ny underarmsserve – försöker överraska världsstjärnan  (17 nov 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.