Holger Rune fick inte spela på headcourt i Stockholm Open under onsdagen. Foto: Bildbyrån

Holger Rune besviken – får inte spela framför publiken

Uppdaterad
Publicerad

Holger Rune är vidare i Stockholm Open.

I andra rundan får den danske stjärnan dock inte spela inför den svenska publiken på centercourt.

– Jag är väldigt förvånad, säger 19-åringen till TV2.

På onsdagen spelade Holger Rune sin andra match i Stockholm Open. Han vann två raka set mot chilienaren Cristian Garin (7–6, 6–1).

Men 19-åringen fick inte jubla inför den svenska publiken i Kungliga tennishallen. Matchen spelades nämligen inte på centercourt, utan på en plan därintill där publiken är mindre och produktionen mer avskalad.

Ett besked som gjorde Rune besviken.

– Jag är väldigt förvånad över att jag ska spela på en bana utan bra tv-möjligheter och publik, eftersom vi valt den här turneringen i Stockholm för att få möjlighet att synas i Skandinavien, säger han till danska TV2.

”Ser det inte på samma sätt”

Hans mamma och manager Aneke Rune önskar att arrangören hade flyttat matchen till torsdag.

– Vi kände att det var viktigt att stötta de skandinaviska turneringarna, men när turneringen inte ser det på samma sätt så tas det förstås med i vår planering inför nästa år, säger hon också.

Thomas Enqvist är tournament director på Stockholm Open. Han säger att den tuffa konkurrensen i startfältet gjorde att man valde att inte lägga Runes match på centercourt.

– Med spelare som Cameron Norrie, Denis Shapovalov, Stefanos Tsitsipas och vår svenska spelare Elias Ymer, fanns det inga möjligheter att lägga fler matcher på just centrecourt idag. Jag tror att Holger har goda vinstchanser efter den fina form han visade i första omgången i måndags och om han vinner ser vi fram emot att se honom på centrecourt på fredag, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.