Foto: TT

Bröderna Ymer förlorade i Stockholm Open

Uppdaterad
Publicerad
Mikael och Elias Ymer är utslagna i Stockholm Opens dubbelturnernering. De svenska bröderna förlorade med 6-4, 4-6, 10-4 mot australiern Marcus Daniell och holländaren Wesley Koolhof.

Efter att ha vunnit varsitt set med 6-4 gick matchen till ett avgörande matchtiebreak och väl där hade svenskarna inte en chans.

Den australisk-holländska duon tog snabbt en ledning med 7-3. En ledning som de sedan aldrig släppte. Efter att ha utnyttjat sin första matchboll kunde de tredjeseedade Daniell och Koolhof vinna matchen med 6-4, 4-6, 10-4.

Matchen var över efter en timme och 29 minuters spel. De svenska bröderna, som vann dubbelturneringen 2016, är därmed nu utslagna i både singel- och dubbelspelet i Stockholm Open.

Efter att bröderna Ymer nu är utslagna är det bara Robert Lindstedt som är kvar i turneringen. Lindstedt, i par med Matthew Ebden möter Ymerbrödernas övermän i kvartsfinal.

Super-tiebreak, som används i dubbel och i mixed-dubbel, innebär att den som först når tio vunna bollar vinner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer