Platt fall för Wozniacki – Sjarapova vidare

Uppdaterad
Publicerad

En ny skräll på damsidan i US Open i är hamn. Efter världsettan Simona Haleps fall var det inatt dags för världstvåan Caroline Wozniacki att få packa tennisväskan. Hon föll med 2-0 i set, 6-4, 6-2 mot Lesia Tsurenko.

Caroline Wozniacki hade hittat formeln mot värmen i New York, skämtandes sa hon att hon bara visualiserade sig själv ”med en margarita på stranden”.

Men mot 36-rankade ukrainskan Lesia Tsurenko funkade inte det tricket. Danskan, som har två finalplatser i US Open, förlorade klart med 2-0 i set, 6-4, 6-2.

Två grand slam-turneringar i rad har hon åkt ut redan i den andra omgången.

– Visst brukade Wimbledon ha en ”kyrkogårdsbana”, säger Wozniacki, och refererar till den berömda banan ”nummer två” som varit fallet för många stora spelare genom åren. Kanske kommer det här bli den nya ”kyrkogårdsbanan”. Även om det kanske är lite för tidigt att säga.

”Blir aldrig lättare”

Wozniacki har haft det tungt i grand slam-sammanhang sedan vinsten i Australian Open, med fem vinster mot tre förluster sedan dess.

– Det blir inte lättare. Det blir aldrig lättare.

I och med förlusten är både världsettan (Simona Halep) och världstvåan Wozniacki utslagna.

Bättre gick det för ryskan Maria Sjarapova. Hon besegrade rumänskan Sorana Cirstea med 6-2, 7-5, trots tio dubbelfel.

Därmed är hon, precis som Novak Djokovic, vidare till den tredje omgången. Djokovic besegrade Tennys Sandgren 6-1, 6-3, 6-7 (2), 6-2, och såg ut att ha mindre problem med värmen än tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.