Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Caroline Wozniacki vidare när motståndaren bröt: ”Jag spelar bra så varför inte jag?” Foto: Discovery+ och Bildbyrån

Caroline Wozniacki vidare i Australian Open – Magda Linette tvingades bryta

Uppdaterad
Publicerad

Danska Caroline Wozniacki är vidare till andra rundan i Australian Open. Hennes motståndare, Magda Linette, tvingades bryta matchen på grund av skada vid ställningen 6-2, 2-0.

– Drömmen är att vinna. Jag har jobbat hårt för att vara kunna vara tillbaka och varje match är en bonus. Men jag spelar bra så varför inte jag?, säger Caroline Wozniacki på frågan på vem hon tror kommer vinna turneringen.

Wozniackis motståndare Linette fick synliga problem redan vid ställningen 4–2 i första set och kort därpå tog hon en medicinsk timeout, som dock inte hjälpte någon längre stund.

Australian Open

Den 33-åriga danskan Wozniacki – som har en förstaplacering på världsrankningen och seger i Australian Open 2018 på meritlistan – gjorde comeback i augusti i fjol efter att ha varit borta från tennisen i tre och ett halvt år.

För hennes del väntar nu ryska kvalspelaren Maria Timofejeva, som slog Alize Cornet tidigare på söndagen.

Mer oväntat gick också två 16-åringar vidare från den första omgången – tjeckiskan Brenda Fruhvirtova och ryskan Alina Korneeva. Det var första sedan 2007 som det hände. Då var det just Wozniacki men också Tamira Paszek som lyckades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet