Casper Ruud skrev norsk tennishistoria efter ATP-seger

Uppdaterad
Publicerad

De dominerar i skidspåren – och ny också på tennisbanan.

Casper Ruud blev under söndagskvällen den första norrman att vinna en ATP-turnering.

Detta efter seger mot portugisen Pedro Sousa med 6-1, 6-4 i Buenos Aires.

Att Norge dominerar i skidspåren har vi vant oss vid. Däremot har vi alltid kunnat försvara oss med att vi är bra på annat – men nu har Norge vunnit på tennisbanan också.

I Buenos Aires blev Casper Ruud, 21 år, historisk under söndagskvällen när han blev den första norrman att vinna en ATP-turnering.

– Det är en härlig känsla. Jag njuter av stunden och det är något väldigt speciellt när du får din första ATP-titel, säger han till tävlingens hemsida.

Gick om sin pappa

I och med segern är han nu också den norrman som har haft högst rankning. Han ligger för tillfället på en 34:e plats och går därmed om sin pappa, Christian Ruud, som under sin karriär var som bäst rankad 39 i världen.

– Nu har jag slagit hans rankning och vunnit en ATP-titel, något han inte lyckades med. Så jag tror inte jag behöver höra frågan om jag kommer slå honom mer, säger Casper Ruud.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.