Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se superduellen mellan Holger Rune och Casper Ruud. Foto: Discovery+/Bildbyrån

Casper Ruud vann nordiska stormötet – se superbollen

Uppdaterad
Publicerad

För andra året i rad besegrade norrmannen Casper Ruud sin danska antagonist Holger Rune i Franska öppna.

Ruud vann kvartsfinalen över fyra set med 6-1, 6-2, 3-6, 6-3 under onsdagskvällen.

Casper Ruud, som var i final i Franska öppna i fjol, är klar för semifinal i årets turnering. Rune samlade kraft i tredje set och jämnade ut matchen men allt som allt var norrmannen en nivå större. Rune gjorde lite för många enkla misstag, däribland hela fem dubbelfel i första set.

– Jag är verkligen lättad. Jag försökte spela utan press men det är inte lätt. Han spelar väldigt aggressivt, som tur var verkade han inte känna sig helt bra i de två första seten, där han gjorde många misstag och jag fick många gratispoäng, sa Rune efter matchen.

Matchen på centercourten innehöll många välspelade bollar och framförallt en, med flera ”omöjliga” räddningar fick publiken att och expertkommentatorn Jonas Björkman att häpna.

– Det där är en helt otrolig boll, det är så härligt att se, kommenterade den svenska legendaren i Discoverys sändning.

”Tror det kommer att bli en bra match”

Ruud ställs nu mot tysken Alexander Zverev i semifinalen i morgon. Tysken skadade sig i förra årets semifinalmöte med Rafael Nadal men är nu tillbaka på högsta nivå.

– Det är fantastiskt att se honom tillbaka i semifinal, han har haft ett tufft år, jag tror det kommer att bli en bra match.

Se superbollen i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.