Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Gauff säkrar segern i Australian Open-premiären. Foto: SNTV

Cori Gauff inledde med kross: ”Släppte taget”

Uppdaterad
Publicerad

Tennisstjärnan Coco Gauff rivstartade sin titeljakt och vann första matchen mot Anna Karolina Schmiedlova efter en förkrossande andra halva, 6–3, 6–0.

– Till sist släppte jag taget och kunde spela friare, säger hon.

Se Gauffs svar som får publiken att jubla i spelaren ovan

Publikfavoriten Coco Gauff möttes av ett öronbedövande jubel när hon gjorde entré på Rod Laver arena för att spela sin premiärmatch i Australian Open.

Frågan är dock hur mycket av det hon själv hörde – världsfyran hade nämligen stora hörlurar på sig när hon äntrade arenan.

Inledningen på matchen blev brutal när Gauff vann de nio första bollarna och gick ifrån till 2–0.

”Ser bra ut”

Därefter lyckades slovakiska Schmiedlova jämna ut spelet en aning och de två spelarna bröt varandra fram och tillbaka, men Gauff – för dagen klädd i gult – var den starkare och kunde efter en dryg halvtimme serva hem första set blankt.

– Vid ställningen 3–3 (i första set) sade jag till mig själv att jag mår bra, jag ser bra ut, sade Gauff i segerintervjun, ett svar som möttes av jubel från läktaren

I andra set drog den 19-åriga amerikanskan upp tempot. Av de första tio bollarna vann hon nio och denna gång släppte hon inte in sin motståndare – i stället vann hon med 6–0, bland annat tack vare ett mer effektivt servande.

Självkritisk efter första

När TT på presskonferensen efter matchen frågar Gauff om hur hon upplevde matchens första respektive andra halva är hon delvis självkritisk.

– I första set var jag väldigt passiv, jag kände mig nervös och jag upplever att nervositet innebär att jag börjar tvivla på många av de slag som jag egentligen vet att jag är bra på.

– Till sist släppte jag taget och kunde spela friare och placera bollen med djup och då började saker falla på plats.

För Gauff väntar nu Caroline Dolehide – också hon från USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.