Novak Djokovic hissas av de nära vännerna Marian Vajda, Gebhard Gritsch och Miljan Amanovic efter finalen i Belgrad. Foto: TT

Djokovic efter att ha blivit nollad: ”Tog slut på bensinen”

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djokovic förlorade finalen i Belgrad under söndagen mot Andrej Rublev med 2-6,7-6(7-4),0-6 efter att ha tagit slut och även känt av sjukdom i tredje set.

– Det tog slut på bensinen, säger Djokovic efter att ha blivit nollad i tredje set.

På grund av vaccinvägran har det blivit få matcher för världsettan Djokovic under våren. Han har ännu inte vunnit någon turnering.

I Belgrad spelade han sin femte, sjätte, sjunde och åttonde match för året, samtliga gick till skiljeset och det tog ut sin rätt för 34-åringen när han ställdes mot den ryske världsåttan Andrej Rublev i finalen.

– Jag fick en dålig känsla i kroppen i slutet av andra set och i hela tredje set hade jag samma känsla som jag hade i Monte Carlo (förlorade då i sin första match mot Alejandro Davidovich Fokina). Jag vet inte vad illamåendet berodde på, säger Djokovic enligt Reuters och lägger till att det inte var relaterat till covid-19.

– Det var lite oturligt att bensinen tog slut i tredje set, att jag inte kunde bjuda till bättre motstånd men får gratulera Andrej till ännu en fin vecka, säger Djokovic efter att Rublev tagit tredje titeln för säsongen.

”Förhoppningsvis redo för femsetare i Paris”

– Det var i alla fall bättre att den dåliga känslan kom i den fjärde matchen och inte i den första. Saker går framåt sakta men säkert och Paris är det stora målet och förhoppningsvis är jag då redo att spela femsetare, säger serben.

Frankrike har släppt restriktionerna kring covid-19 och Djokovic är välkommen att spela Grand Slam-turneringen på Roland Garros i Paris med start 22 maj, liksom ryska och belarusiska spelare.

Däremot har Wimbledon portat ryska och belarusiska spelare på grund av den ryska invasionen, med Belarus som transitland av soldater, av Ukraina.

Nu hotar WTA och ATP att dra in rankingpoängen från Wimbledon.

MER TENNIS: Djokovic jonglerar med Neymar (12 april)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.