Novak Djokovic. Foto: Bildbyrån.

Beskedet från Italien: Novak Djokovic välkommen att spela

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djokovic är fortfarande inte vaccinerad mot covid-19. Men nu meddelar italienska tennisförbundet att världsettan är välkommen till Italien Open i Rom nästa månad.

Den serbiske tennisstjärnan får komma till tennisturneringen även om han inte är vaccinerad.  Det meddelade italienska tennisförbundets ordförande Angelo Binaghi under en presentation av turneringen som inleds i Rom den 8 maj. Det rapporterar nyhetsbyrån AP.

De inreseregler som just nu råder i Italien kräver vaccinpass, bevis på tillfrisknande från infektionen eller ett negativt PCR-test. Enligt Djokovic har han testat positivt för covid-19 två gånger, senast i december, vilket alltså verkar anses tillräckligt.

På grund av att Djokovic är ovaccinerad har han endast deltagit i två turneringar hittills under 2022. Men senast i Monte Carlo blev han utslagen direkt av turneringens sensationsspelare: 46:e rankade Alejandro Davidovich Fokina – som i sin tur gick hela vägen till final, där han förlorade mot grekiske Stefanos Tsitsipas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.