Djokovic om vaccinkaoset: ”Ska använda det som tändvätska”

Uppdaterad
Publicerad

På grund av att han vägrat vaccinera sig mot covid-19 har Novak Djokovic endast delagit i en turnering under 2022.

När grussäsongen nu inleds i Monte Carlo är världsettan med igen – och berättar om hur det har varit att inte få spela. 

– Det har definitivt varit några väldigt utmanade månader, säger han.

Tillbaka som världsetta och chans att ta hem sin tredje titel i Monte Carlo. Men turneringen är endast årets andra framträdandet för serbiska tennisstjärnan Novak Djokovic. På grund av att han inte vaccinerat sig för covid-19 missade han bland annat Australian Open under uppseendeväckande former och prestigefyllda Indian Wells i USA.

– Jag känner inte att det har påverkat mig så mycket att jag inte kan träna, delta i turneringar eller leva mitt liv. Men det har definitivt varit några väldigt utmanade månader och ingenting som jag har upplevt tidigare. Jag ska försöka använda det som tändvätska för det som kommer, säger Djokovic på en pressträff.

”Största du kan åstadkomma”

Trots att han inte inte spelat flertalet turneringar under året är 34-åringen återigen tillbaka som etta på världsrankningen och i dag börjar hans 365:e vecka på positionen.

– Jag förväntade mig inte att vara nummer ett när jag inte spelat i turneringar i år, men jag antar att jag hade tur. Att vara nummer ett är det största du kan åstadkomma i vår sport, säger han.

I februari deltog Djokovic i ATP-turneringen i Dubai och blev utslagen av Jiri Vesely i kvartsfinalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.