Novak Djokovic. Foto: TT

Skrällen: Djokovic utslagen direkt

Uppdaterad
Publicerad

En matchotränad Novak Djokovic, 34, föll direkt i sin första match på europeisk mark 2022.

46:e rankade Alejandro Davidovich Fokina, 22, vann med 2-1 i set i Monte Carlos ATP-turnering.

– Jag kollapsade fysiskt, säger världsettan.

Världsettan Novak Djokovic har tävlat sparsamt senaste halvåret.

På grund av att han inte vaccinerat sig för covid-19 missade han bland annat Australian Open under uppseendeväckande former och prestigefyllda Indian Wells i USA i mars.

Men i ATP-turneringen i Monte Carlo är serben tillbaka, hans blott andra framträdandet under 2022.

Djokovic ställdes mot Alejandro Davidovich Fokina, som vann första set med 6–3.

Spanjoren, plats 46 på världsrankningen, gick sedan upp till 3–0 i andra set innan Djokovic vaknade till liv, vann fem raka game och gick upp till en 5–4-ledning.

Och andra set blev en rysare – ett set som Djokovic till slut tog hem efter tiebreak.

Tredje och avgörande set var allt annat än en rysare. Davidovich Fokina vann med 6–1 och avancerade därmed till nästa runda. För Djokovic tog turneringen i Monte Carlo slut direkt.

– Jag kollapsade fysiskt. Jag gillade inte hur jag kände mig i slutet. Jag behöver prata med mitt team, säger Djokovic efteråt.

Nästa stora turnering är Franska mästerskapen, som avgörs mellan den 22 maj och 5 juni. Arrangörerna har tidigare meddelat att Djokovic kommer få spela så länge coronasituationen är stabil i Frankrike.

MER: Se Djokovic lira med Neymar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.