• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en bilskrot i Boländerna, Uppsala län. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Novak Djokovic Foto: Bildbyrån

Djokovic kan stoppas – motsätter sig coronavaccin

Uppdaterad
Publicerad

Det kan komma att bli obligatoriskt för spelare att vaccinera sig innan de kan börja tävla när tennissäsongen väl drar igång.
För världsettan Novak Djokovic kan det bli ett dilemma.
– Jag är emot det och skulle inte vilja att någon tvingade mig att ta ett vaccin för att kunna resa, säger han.

All professionell tennis är, sedan början av mars, försatt i pausläge och det kommer inte arrangeras tävlingar på WTA- respektive ATP-touren förrän tidigast efter den 13 juli.

Experter har tidigare sagt att ett vaccin mot Covid-19 inte skulle vara färdigt för allmänheten förrän tidigast nästa år.

Men om tennissäsongen kommer igång och ett vaccin finns, då kan det bli obligatoriskt för spelarna på touren att vaccinera sig mot coronaviruset för att få tävla.

Om så blir fallet kan det uppstå ett dilemma för världsettan på herrsidan, Novak Djokovic.

– Personligen är jag emot vaccination och jag skulle inte vilja tvingas av någon att ta ett vaccin för att kunna resa, sade serben i en Facebook-chatt under söndagskvällen.

Finns inget vaccin

Djokovic fortsätter:

– Hypotetiskt, även om det är osannolikt, om säsongen skulle återupptas i juli, augusti eller september förstår jag att ett vaccin kommer bli ett krav direkt efter att vi är satta ur karantän och något sådant finns inte ännu.´

Wimbledon skulle ha spelats mellan den 29 juni och 12 juli. Men klassikern är inställd för första gången sedan andra världskriget. Franska öppna har preliminärt flyttats från 24 maj till 20 september.

KLIPP: Så håller Djokovic formen – med en stekpanna (3 april 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Så håller Djokovic formen – med en stekpanna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer