Tennisturnering i pandemin – världstian med

Uppdaterad
Publicerad

Mitt i coronapandemin ska Serena Williams tränare Patrick Mouratoglou anordna en tennisturnering på sin akademi i södra Frankrike. Träningsturneringen ska pågå under fem helger med start 16–17 maj, arrangeras utan publik men tv-sändas, och följa de lokala restriktionerna kring social distansering.

Herrarnas belgiske världstia David Goffin och den 103-rankade australiern Alexei Poprin kommer att spela öppningsmatchen om en månad. Totalt ska 50 matcher spelas, det är ännu inte klart vilka andra spelare som ska delta.

”Det ska vara ett alternativ till det som redan existerar”, säger Patrick Mouratoglou, en av initiativtagarna, i ett uttalande.

Spelet på proffstennisens världstourer, herrarnas ATP och damernas WTA, är tills vidare stoppat på grund av det nya coronavirusets globala spridning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.